Vi har tidligere skrevet om kald kaffe og hvordan man kan benytte verktøyet mikrobølgeovn for å motvirke denne naturlige termotrenden.

Denne gang skal det handle om konseptet Iskaffe.

Vi har testet en av de “hotteste” (ordspill med viten og vilje) nye iskaffe-konseptene: Kaldbrygget Nitrokaffe fra Coffee of the World.

Nitrokaffe på boks

Nitrokaffe på boks – fersk fra butikken.

Nitrokaffe helles forventningsfullt opp i egnet kaffebeholder

Noen har beskrevet det som “…the Best Thing to Happen to Coffee Since Ice” (mensjournal.com).

Jeg kan avsløre med én gang at vi ikke er 100% enige.

Spent, dog skeptisk kjøpte jeg en boks med denne trendye væsken på Bunnpris.

Dette er mitt første møte med innholdet i boksen:

 

Reaksjon etter smaking av iskald nitrokaffe

Jeg kan definitivt si at dette smakte…. kald kaffe.

Produktet leverer så det holder med hva det er.

Det er som om de har tatt en vanlig god, søt iskaffe fra Tine og fjernet det som er søtt og godt, og forsøkt å fremheve den sure, bitre, ekle kalde smaken av ren kaffe som har blitt…kald. De har lyktes med forsøket.

 

Det er dette som ledet meg til å tenke at… hvis det smaker som pyton kaffe når det er kaldt…. kanskje det smaker som god kaffe når det er varmt!??!$=$Q?$($)#

Jeg forsøker å gjøre som vi tidligere har skrevet om…. JEG PUTTER DEN I MIKROEN!

Ny porson av boksvæske helles i kaffebeholder og klargjøres for mikrovarming

Mellom 30-60 sekunder i mikrobølgeovn.

 

Kokvarm iskaffe smakes…

It’s GOOOD!!!

 

SUKSESS!!!!

Kaffen smaker nå som… kvalitetskaffe. Mye bedre enn den automatiske kaffemaskinen på kontoret, og minst like god som selvkvernet bønner fra Australia puttet i Moccamasteren. Det smaker rett og slett som en kaffe fra en fancy kaffebar. Lite bitterhet og en spennende men mild smak. Ingen antydning av “sterk, sur kaffe”. Og ikke minst – varm og god.

Konklusjon – Iskaffe er noen ganger best servert….varm!

Terningkast til “Kaldbrygget Nitrokaffe”: 1.

Terngkast til “”Kaldbrygget Nitrokaffe servert varm”: 5.